Uvjeti kupovine

Općenito 

Internetska stranica www.mercedesdijelovi.ba u vlasništvu je STARline-a, ovlaštenog Mercedes-Benz partnera u BiH, ulica Osik 4 71 210 Ilidža- Sarajevo.

Ovi Uvjeti kupovine dio su obveze Prodavatelja shodno  odredbama Zakona o zaštiti potrošača, te služe tome da Kupac prije nego sklopi ugovor na daljinu bude na jasan i razumljiv način obaviješten o nizu okolnosti bitnih za zaključenje, izvršavanje, raskid ugovora, a sve u skladu sa zakonskim uređenjem. 

Pojam Prodavatelj odnosi se dakle na STARline-a, ovlaštenog Mercedes-Benz partnera u BiH, ulica Osik 4 71 210 Ilidža- Sarajevo.

T: 033475-570 I 033/475-576, E: [email protected], W: www. mercedesdijelovi.ba .

Pojam Kupca odnose se i na klasičnog potrošača, fizičku osobu koja izvan bilo kakve djelatnosti naruči i plati bilo koji proizvod posredstvom usluga web trgovine prisutnih na web stranici Prodavatelja, ali i na kupce obrtnike, trgovce pojedince i fizičke osobe koje obavljaju poslovne djelatnosti, a koji su zaštićeni odredbama Zakona o zaštiti potrošača samo ako kupuju proizvode nevezano za svoje poslovne djelatnosti, te na sve ostale kupce primjerice pravne osobe. 

Prodavatelj prodajom putem Internet stranice www. mercedesdijelovi.ba nastupa u svoje ime.

Uvjeti kupovine e čine dio ugovora sklopljenog na daljinu zajedno sa specifikacijama i cijenom/ama kupljenog/ih proizvoda, te će se prije potvrđivanja narudžbe za kupnju pojedinog proizvoda od Kupca tražiti da iste prihvati/izjavi da je sa istima upoznat/saglasan, dok će nakon potvrđivanja narudžbe (sklapanja ugovora) isti biti dostavljeni Kupcu kao sadržaj e-mail poruke kojom se potvrđuje da je ugovor sklopljen. 

Prodavatelj zadržava pravo izmjene uvjeta u svako vrijeme, s tim da navedene izmjene stupaju na snagu nakon objave na ovim internet stranicama. 

Kada Kupac potvrdi i izvrši narudžbu ugovor je sklopljen, te će Prodavatelj o činjenici sklapanja ugovora odmah e-mail porukom obavijestiti da je ugovor sklopljen. Za valjano sklopljeni ugovor potrebno je da je Kupac osoba koja ima potpunu poslovnu sposobnost. Kupac odgovara za potpunost i istinitost unesenih podataka prilikom registracije. Uvjeti kupnje podijeljeni su u niže razvrstane kategorije/informacije. 

Pristup na internetske stranice www. mercedesdijelovi.ba ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja, te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje su izvan kontrole Prodavatelja, koje će Prodavatelj nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku. 

Glavna obilježja robe 

Glavna obilježja robe: proizvodi su prikazani opisno i fotografijama, te su podaci o istima sačinjeni temeljem baze podataka Prodavatelja. 

Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Prodavatelj posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na zaslonu i sl. U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda. 

Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na web stranici www. mercedesdijelovi.ba podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na www. mercedesdijelovi.ba Prodavatelj zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor. 

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi i dostupni. Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na www. mercedesdijelovi.ba, može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem u skladištu. 

Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Prodavatelj će obavijestiti Kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, roku u kojem je proizvod raspoloživ, dogovoriti novi rok isporuke po potrebi, te ujedno ponuditi mogućnost kupovine alternativnog proizvoda koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti. U slučaju potpune nemogućnosti isporuke naručenog i plaćenog proizvoda, Prodavatelj će izvršiti povrat svih sredstava. 

Cijena proizvoda 

Cijene istaknute na web stranici www. mercedesdijelovi.ba  izražene su KM. Trošak PDV-a je uračunat u cijenu proizvoda. U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave iz razloga jer se isti posebno plaćaju, osim na narudžbe iznad određenog iznosa kada je dostava besplatna, a sve u skladu sa uvjetima i načinu kako je to naznačeno ovim Uvjetima kupovine. Prije potvrde narudžbe odvojeno je iskazana cijena proizvoda, cijena dostave ako je naplatna, cijena PDV-a, te konačna cijena kako bi Kupac imao uvid u konačnu cijenu koju plaća za naručenu uslugu kupovine.

VAŽNO: Svaka kartična transakcija (debitne i kreditne kartice) podložna je provjeri od strane kompanije  STARline d.o.o., u trajanju od jednog do tri radna dana. 

Dostupnost proizvoda i usluge internetske trgovine 

Kompanija STARline d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku iz prodaje povući bilo koji proizvod. U takvim slučajevima kompanija STARline kupcu neisporučenog a plaćenog proizvoda, odnosno plaćene usluge, vraća puni iznos novca za one proizvode koji više nisu u ponudi, odnosno za one usluge koje su plaćene, a nisu izvršene, neovisno o razlogu povlačenja proizvoda iz prodaje, odnosno neizvršenja usluge. Također, kompanija STARline zadržava pravo promijeniti, pravovremeno obustaviti ili prekinuti pružanje usluge internetske trgovine. 

U slučaju nedostupnosti naručenog artikla, kompanija STARline će Vas obavijestiti o nemogućnosti isporuke i izvršiti povrat uplaćenog iznosa za nedostupan artikl. 

Povrat robe

 • Roba koj ima na stanju podliježe opciji storno – povrat dijela.
 • Roba koja se naručuje od principala se ne može stornirati odnosno krajnja nužda je ne mogućnost povrata avansa (80%).
 • Kupac je dužan obavijestiti Prodavatelja o svojoj odluci povrata robe i to putem e-maila sa podacima:

Slanjem ovog e-maila želim vratiti slijedeće artikle: (navesti koje)

 • Ime i prezime kupca
 • Adresa kupca
 • Broj narudžbe
 • Broj računa
 • Datum

Iznad navedene podatke potrebno je ispuniti i poslati na mail adresu: [email protected] ;

Potvrdu primitka obavijesti opovratu robe, Prodavatelj će dostaviti, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije, te ukoliko se isti ne dostave u roku od 5 dana smatra se da Kupac nije ispunio svoju obvezu povrata robe, te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava.

Sve informacije o povratu robe/proizvoda i novca Kupac može dobiti na telefon +033 475 576.

Dostava i isporuka

Isporuka roba

Sva roba se dostavlja kurirskim (prijevozničkim) službama na kućnu adresu. 

Cijena dostave iznosi prema prikazanom cjenovniku ukoliko koristite usluge Euroexpress brze pošte. Na navedene cijene se obračunava stopa PDV-a od 17% i varijabilna stopa DGL-a (dodatak na gorivo i licencu). Trenutno važeću stopu DGL-a možete provjeriti na našoj internet stranici (https://www.euroexpress.ba/stranica/dgl).

Vaš paket možete pratiti na stranici (https://www.euroexpress.ba/pra%C4%87enje-po%C5%A1iljke ) po broju paketa koji ste primili u SMS poruci.

Gubitak ili oštećenje pošiljke

Vaša pošiljka je osigurana od gubitka ili oštećenja u dostavi. Eventualno oštećene proizvode zamjenjujemo sa novima. Molimo da nas odmah po primitku e-mailom obavijestite o uništenoj pošiljci. Obavezna je fotografija uništene ambalaže prije korištenja proizvoda kako bismo vas uputili na sljedeće korake.

Uslovi  dostave

Dostava se vrši do ulaza u objekt željene adrese. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi robu do sprata na kojem se nalazi kupac već do ulaza u zgradu. Dostava se vrši putem prijevozničkih kompanija  koje obavljaju usluge transporta.

Za pošiljke preko 31,5 kg potrebno organizovati istovar.

Rok dostave

Dostavna služba, u pravilu, dostavlja u roku 24/48 sati, sa izuzetkom drugih zona koje se rade određenim danima u sedmici, a što se može provjeriti na našem sajtu https://www.euroexpress.ba/zone-dostava.

Primopredaja proizvoda

Pošiljka se isporučuje na željenu adresu, ukoliko Vas nema kod kuće dostavna služba će Vas kontaktirati. Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.

Euroexpress paketna dostava

STARline d.o.o.  dostavlja pakete na području Bosne i Hercegovine u saradnji s dostavnom službom  Euroexpress.

U rokove za isporuku ne računaju se:

 • dan prijema narudžbe/zahtjeva
 • vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese Kupca
 • vrijeme kašnjenja zbog više sile (npr. vremenskih neprilika) ili drugih razloga za koje Prodavatelj nije kriv
 • neradni dani ako predstavljaju početak ili kraj roka.

Dostavna služba nudi mogućnost praćenja vašeg paketa na svojim stranicama, svoj paket možete pratiti tako da upišete broj paketa u polje za unos https://www.euroexpress.ba/pracenje-posiljke.

Kada Prodavatelj putem dostavne službe isporuči proizvod Kupcu, Kupac je dužan preuzeti potpisom na dostavnici, čime potvrđuje da je proizvod uredno isporučen. U slučaju da Kupac naruči robu i odbije ju primiti, Prodavatelj ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos u visini troškova dostave i ostalih manipulativnih troškova dostave.

Rok isporuke rezervnih dijelova:

Davalac usluga se obavezuje da će za naručene rezervne dijelove, a koji se nalaze u Centralnom skladištu u Sarajevu obezbijediti  za 1-2 radna dana, a ukoliko se isporuka vrši iz drugih logističkih centara, obezbijeđena isporuka  će biti u roku od 10-15 radnih dana.

Planirani rok isporuke rezervnih dijelova može se u slučaju nastupa izvanrednih okolnosti produžiti. Izvanrednim okolnostima osobito se smatraju: nastup elementarnih nepogoda (poplave, potresi i dr.) požara, izvanrednog stanja, štrajka ili administrativnih zatvaranja granica zemlje proizvođača ili zemalja preko kojih se odvija transport vozila, robe,  zastoj u proizvodnji ili druge okolnosti na strani proizvođača ili prodavca robe koje privremeno onemogućuju isporuku, a koje prodavac nije mogao predvidjeti ili izbjeći, ili se smatraju višom silom. Zadržavamo pravo tehničke izmjene i pravo izmjene cijene ako do njih dođe od strane proizvođača. Zadržavamo pravo promjene cijene ako dođe do promjene carinskih i poreskih zakona

Propustili ste dostavu?

Euroexpress brine o tome da vam što prije isporuči paket. Međutim, ukoliko vas u dogovoreno vrijeme dostave nije bilo na vašoj adresi, kurir će vam ostaviti obavijest te ćete dobiti i SMS obavijest u ukoliko nam je pošiljatelj dao Vaš broj mobitela prilikom adresiranja pošiljke. 

Svi dobijaju link da upravljaju pošiljkm. Pošiljke se mogu odgoditi, odbiti ukoliko nije za njih, te promijeniti adresa za dostavu.

Nakon dostavljene obavijesti potrebno je ugovoriti novi termin isporuke pošiljke na neki od sljedećih načina:

 • kontaktiranjem Službe za korisnike na broj navesti 1331, opcija 2;
 • mail se šalje na [email protected]

Novi termin je moguće dogovoriti za idući radni dan, računajući od dana kada korisnik kontaktira sa Službom za korisnike i dogovara dostavu.

Potrebno je javiti se u roku od 3 dana od dana primitka obavijesti. Ukoliko se ne javite kako biste ugovorili novi termin isporuke pošiljke, Euroexpress će paket vratiti pošiljatelju.

Pitanje: Da li imate uslugu preuzimanja pošiljke u nekoj vašoj poslovnici, ako da navedite gdje sa svim podacima, I mozete postaviti link sa svim lokacijama.

Načini plaćanja

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe i dobije potvrdni e-mail sa brojem narudžbe.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeći način:

 • Gotovina – prilikom preuzimanja ukoliko je artikl na stanju
 • Virman – uplata po predračunu za pravna lica
 • Avansna uplata (80%) ukoliko dio nije na stanju i isti se mora naručiti.

Avansna uplata se vrši na jedan od poslovnih računa kompanije STARline d.o.o. Sarajevo

BOSNA BANK INTERNATIONAL Sarajevo, račun KM: 1413065320034610

PRIVREDNA BANKA Sarajevo, račun KM: 1010000071255365

Devizni račun: SWIFT:, IBAN: BA391413065310136439

ProCredit banka d.d., račun KM: 1941419791000141

Raiffeisen bank d.d., račun KM, 1610000153870044

Ukoliko kupac ne dobije obavijest e-mailom da je ugovor sklopljen nakon završenog procesa naručivanja sugerira se provjeriti:

 • Je li poruka u Junk/Spam folderu
 • Je li mailbox pun

Izjava o privatnosti

Privatnost

Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Ova pravila određuju i reguliraju kako Prodavatelj koristi, te štiti sve informacije koje kupci istome dostavljaju kada koriste web stranicu www. mercedesdijelovi.ba

Lični  podatak je svaka informacija koja se odnosi na određenu fizičku osobu ili fizičku osobu koja se može odrediti. Konkretno, ličnim  podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja i sl.).

Obrada ličnih podataka je svaka radnja ili skup radnji izvršenih na ličnim  podacima, bilo automatskim sredstvima ili ne, kao što je prikupljanje, snimanje, organiziranje, spremanje, prilagodba ili izmjena, povlačenje, uvid, korištenje, otkrivanje putem prijenosa, objavljivanje ili na drugi način učinjenih dostupnim, svrstavanje ili kombiniranje, blokiranje, brisanje ili uništavanje, te provedba logičkih, matematičkih i drugih operacija s tim podacima.

Registracijom na internet stranici www. mercedesdijelovi.ba, kupovinom kao gost ili pristupanjem samoj stranici kupac daje saglasnost da Prodavatelj obrađuje njegove lične podatke navedene u registracijskoj formi, te podatke o narudžbama, kao i podatke dostupne u procesu plaćanja usluge i dr. podatke. Isti podaci koriste se u svrhu sklapanja ugovora, te u svrhu upoznavanja prodavatelja s kupovnim navikama kupaca, kao i u informativne svrhe, te svrhe marketing  usluga i proizvoda prodavatelja. Prodavatelj se obvezuje čuvati privatnost ličnih podataka svih  Kupaca, te će s istima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugim primjenjivim propisima. Sve gore navedene osobne podatke Prodavatelj ne smije neovlašteno upotrebljavati niti učiniti dostupnim trećim osobama, osim u slučajevima kada to poseban zakon dozvoljava ili je pak potrebno u svrhu realizacije ugovornih obveza. Svi djelatnici Prodavatelja i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

U slučaju promjene bilo kojeg od ličnih podataka (npr. mjesto stanovanja, adresa dostave) koji se evidentiraju prilikom registracije, kupac je dužan o promjeni obavijestiti prodavatelja na mail adresu [email protected]. U slučaju da Kupac ne želi da prodavatelj više na bilo koji način obrađuje podatke istoga, te zahtijeva brisanje podataka o istome, mora to prodavatelju javiti, i to putem e-mail poruke na e-mail adresu [email protected].

www.mercedesdijelovi.ba (naznaka web stranice)  koristi „cookie“ programe kao identifikator sesije, odnosno „cookie“ sadrži tzv. ‘session id’, kako bi se osiguralo da tijekom trajanja sesije webshop prepoznaje i pamti kupčev preglednik (browser), a samim time i kupca, te na taj način omogući kupnju.

Kako bi posjet ovoj internetskoj stranici bio što ugodniji, funkcionalniji i praktičniji, ova internet stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija, takozvanih cookies (kolačići). Oni služe da bi web stranica radila optimalno i kako bi se poboljšalo vaše iskustvo pregledavanja i korištenja. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne.

Što je cookies (kolačić)?

Kolačić je dio informacija spremljenih na vaš računar, mobitel ili tablet, koje mogu biti dostavljene neposredno od strane web stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u saradnji i za potrebe web stranice od treće strane (kolačići treće strane). Kolačići u pravilu spremaju vaše postavke, postavke za web stranicu i sl. Nakon što opet otvorite web stranicu, vaš internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju ovoj web stranici. To omogućuje stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama. Kolačići mogu imati širok raspon informacija, uključujući i dio ličnih informacija. Takve informacije mogu biti spremljene jedino ako vi to omogućite. Sama web stranica ne može dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti niti jednoj drugoj datoteci na vašem računaru.

Kako ih onemogućiti?

Želite li onemogućiti spremanje kolačića na svoj računar, možete to učiniti. Sam čin blokiranja mogao bi imati negativan učinak na korištenje web stranice. Kako bi isključili kolačiće, potrebno je namjestiti postavke i konfiguracije vašeg internetskog preglednika. U izborniku preglednika odaberite pomoć i informacije o kolačićima te slijedite upute.

Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računara po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke.

Što su stalni kolačići?

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računaru nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu.

Newsletter

Newsletter je e-mail poruka putem koje vam šaljemo obavijesti sa pogodnostima i akcijama. Prijavom na newsletter prvi će te saznati informacije o pogodnostima Mercedes-Benz dijelova i novosti STARline-a te  ostvariti povremene dodatne popuste.
Za prijavu je dovoljno upisati svoju e-mail adresu na početnoj stranici www.mercedesdijelovi.ba ili odabrati kod prve prijave da želite primati naše reklamne poruke.
Iz newsletter baze uvijek se možete odjaviti nakon čega više nećete primati naše obavijesti.
Vaši podaci su zaštićeni i biti će isključivo korišteni za slanje newsletter poruka

Povrati robe

Kupovinom u internet trgovini mercedesdijelovi.ba ostvarujete maksimalnu garanciju  da ćete dobiti vrijednost za Vaš novac. Ako neki proizvod ima skrivenu manu – šaljemo zamjenski artikal ili vraćamo novac!

Rok za povrat robe je 7 dana, rok započinje teći od dana kada je roba koja čini predmet ugovora predana u posjed. Više informacija pogledajte u rubrici “Jednostrani raskid ugovora”

Prodavatelj se obavezuje isporučiti proizvod koji je tehnički ispravan.

Prodavatelj nije odgovoran za eventualna oštećenja i ostale obaveze koje se nalaze u domeni dostavne službe. Prilikom preuzimanja robe kupac je dužan reklamaciju uputiti dostavljaču na licu mjesta.

Povrat robe se ne priznaje ako je kupac svojom greškom naručio pogrešan proizvod ili mu se naručeni proizvod ne sviđa.

Javite nam se mailom na [email protected] i zapakirajte u dodatnu kutiju svoj nekorišteni artikl u originalnoj ambalaži.

U slučaju da kupac vraća artikl koji mu ne odgovara iz nekog razloga poštarinu za povrat snosi sam  (povrat na našu adresu i slanje zamjenskog artikla). Pošaljite ga na našu adresu i javit ćemo Vam se povratnom informacijom kada nam stigne paket te kad započnemo obradu povrata.

Vraćeni artikl ne smije biti ugrađivan i mora biti u istom stanju u kakavom je poslan također mora biti u originalnom neoštećenom pakiranju s naljepnicama proizvođača. Molimo Vas ne uništavajte originalno pakiranje i ne pišite po njemu, ne ljepite naljepnice ili nećemo biti u mogućnosti preuzeti povrat.

Važno je na paket jasno istaknuti natpis: POVRAT

Zadržavamo pravo odbiti povrat artikala koji nisu vraćeni u skladu s navedenim uputama.

Povrat robe na našu adresu možete obaviti preko dostavne službe po Vašem izboru.

Slanje paketa na Vašu adresu obavljamo s našim ugovornim kurirom po važećem cjeniku.

Nakon zaprimanja Vašeg paketa isti će biti pregledan unutar 24 sata od primitka (izuzev neradnih dana i praznika).

U slučaju povrata novca, isti će biti obrađen u najkraćem mogućem roku. Povrat novaca će biti obavljen na isti način na koji je uplaćen /pouzećem biti će vraćeno na tekući račun) unutar 14 dana. Povrati poslani sa otkupninom neće biti preuzeti.

U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena, isporučeni proizvod je točan i ispravan), STARline d.o.o. . ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova slanja i povrata proizvoda.

Dostupnost proizvoda i usluge internetske trgovine

STARline d.o.o.  zadržava pravo u bilo kojem trenutku iz prodaje povući bilo koji proizvod. U takvim slučajevima, STARline d.o.o. kupcu neisporučenog a plaćenog proizvoda, odnosno plaćene usluge, vraća puni iznos novca za one proizvode koji više nisu u ponudi, odnosno za one usluge koje su plaćene, a nisu izvršene, neovisno o razlogu povlačenja proizvoda iz prodaje, odnosno neizvršenja usluge. Također, STARline d.o.o.. zadržava pravo promijeniti, pravovremeno obustaviti ili prekinuti pružanje usluge internetske trgovine.

Obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvarenom iznosu povrata kupac će primiti u roku od 10 dana putem e-maila. Povrat novčanih sredstava kupcu bit će odrađen najkasnije u roku od 14 dana od datuma upućivanja obavijesti kupcu.

U slučaju nedostupnosti naručenog artikla, STARline d.o.o.će Vas obavijestiti o nemogućnosti isporuke i izvršiti povrat uplaćenog iznosa za nedostupan artikl.

Reklamacije

Reklamacije

Kako bi što prije obradili Vaš reklamacijski zahtjev molimo Vas da nam pošaljete zahtjev za reklamaciju  da se klikom otvara zahtjev za pokretanje reklamacijskog postupka na email [email protected], i to:

Kod reklamacije potrebno je dostaviti: 

 • Reklamacijski obrazac
 • Kopiju računa
 • Za ugrađene dijelove zahtijevamo predočenje računa/radnog naloga  mehaničara/servisa (za dijelove uz koje je obavezno mijenjati i popratni sadržaj ili napraviti potrebne radnje molimo priložiti račun/radni nalog ako su isti promijenjeni ili su napravljene određene radnje).
 • Fotografiju cijelog artikla
 • Fotografije oštećenja zbog kojeg se reklamira (poželjno iz više uglova uz adekvatno osvjetljenje)
 • Fotografije serijskog/kataloškog broja

Opći uvjeti garancije (uvjeti za sve programe obuhvaćeni garancijom)

 • Garancija započinje danom kupovine proizvoda od strane krajnjeg korisnika. U slučaju zamjene kupljenog proizvoda garantni rok se računa od kupovine prvog proizvoda  (od datuma na garantnom listu)
 • U slučaju reklamacije na kupljeni proizvod potrebno je imati zapisnik o reklamaciji,  garantni list (ukoliko dolazi s proizvodom), račun za kupljeni proizvod, za ugrađene dijelove zahtijevamo predočenje računa/radnog naloga  mehaničara/servisa (za dijelove uz koje je obavezno mijenjati i popratni sadržaj ili napraviti potrebne radnje priložiti račun/radni nalog ako su isti promijenjeni ili su napravljene određene radnje)
 • Garancija je ograničena na zamjenu neispravnog proizvoda novim i/ili povrat novaca ako reklamirani dio više iz nekog razloga nije dostupan
 • Troškovi nastali od treće strane nisu uključeni u garanciju (npr. troškovi ugradnje, vučna služba…)
 • Proizvod mora ugraditi kvalificirana/ovlaštena osoba/servis

Garancija neće vrijediti u sljedećim uvjetima (vrijedi za sve programe obuhvaćene garancijom)

 • Ako proizvod nije ugrađen u skladu s uputama proizvođača ili ako su slični prepravci izvedeni naknadno
 • Ako je proizvod ugrađen u vozilo koje nije predviđeno po katalogu
 • Ako je proizvod oštećen prilikom ugradnje ili nepravilno ugrađen
 • Ako se vozilo upotrebljavalo u autosportu, taksi službi
 • Ako je napravljena manipulacija snage/okretnog momenta motora vozila (tuning)
 • Ako vozilo radi u nepovoljnim radnim uvjetima (preveliko opterećenje, vuča tereta/prikolice, …)
 • Ako je oštećenje uzrokovano lošim održavanjem samog vozila ili prometnom nezgodom
 • Ako je došlo do redovnog trošenja tarnog materijala kod potrošne robe (gume, kočnice, baterije, setovi kvačila, sajle, žarulje itd.)
 • Garancija vrijedi samo za fabričke pogreške

Posebna garancija za pojedine programe (garancija neće vrijediti)

 • Ako je prerana dotrajalost izazvana upotrebom starih nosećih elemnata
 • Ako uz zamjenu proizvoda nisu zamijenjeni i ostali dijelovi za ugradnju (držači, prirubnice, …)
 • Ako prilikom ugradnje nisu korišteni specijalni alati za ugradnju
 • Oštećenja i nepravilan rad proizvoda zbog nestručnog rukovanja/nepridržavanja uputa proizvođača
 • Ako je oštećenje uzrokovano dotrajalim/lošim održavanjem prijenosnog mehanizma
 • Ako prilikom zamjene kompresora klime nisu napravljene potrebne radnje i zamjena obaveznih potrošnih dijelova (zamjena sušionog  filtera i ekspanzionog ventila, ispiranje sistema ako je potrebno, provjera količine ulja u kompresor, punjenje rashladnog sistema sa točno propisanom količinom rashladnog medija, …)
 • Ako su električne instalacije u vozilu neispravne
 • Prilikom upotrebe u taxi vozilima
 • Ako upute za upotrebu nisu provođene

Garancija na određeni artikl nije prenosivo te vrijedi samo i jedino prvom kupcu.

Račun kao dokaz kupovine je obavezan za sve reklamacijske postupke.

Ako popravak/zamjena artikla ne bude moguća zadržavamo pravo ponuditi zamjenski artikl iste ili veće vrijednosti ili u slučaju nemogućnosti zamjene vratiti dio novca proporcionalan preostalom pretpostavljenom životnom vijeku artikla.

Artikl održavajte i popravljajte uvijek i strogo u skladu s uputama proizvođača jer u suprotnom može doći do oštećenja artikla koje bi moglo uzrokovati ozbiljnu nezgodu.

STARline d.o.o. će organizirati prikup reklamirane robe o svom trošku te istu poslati na potrebne provjere, u slučaju opravdane reklamacije trošak zamjene proizvoda s novim i/ili povrat novaca snosi STARline d.o.o, a u slučaju neopravdane reklamacije trošak će snositi kupac.

STARline d.o.o. garantuje za ispravnost proizvoda u vremenu trajanja garancije, garancija na originalne rezervne dijelove u trajanju od  2 godine dana , računajući od predaje proizvoda kupcu) te je dužan u slučaju reklamacije proizvoda isti poslati na provjeru i/ili popraviti u razumnom roku, ako to nije moguće dužan je kupcu predati zamjenski artikl iste vrijednosti a u slučaju nemogućnosti zamjene vratiti novac.

U slučaju spora oko opravdanosti reklamacije proizvod će se dati stručnoj pravnoj osobi i/ili na vještačenje vještaku. U slučaju da se utvrdi opravdanost reklamacije, sav trošak stručnog ispitivanja snosi STARline d.o.o., a u slučaju neopravdane reklamacije trošak će snositi kupac.

Podaci o kompaniji

 

Korisnička podrška

T: +033 475 576
E: [email protected]
Informacije o kompaniji

 Kupovinu  je moguća  putem web trgovine ili dolaskom na lokaciju prodajno-servinog centa STARline na adresi Osik 4, Ilidža-Sarajevo.  Kupljene proizvode dostavlja ugovorna kurirska služba. 

GDPR

GDPR

Uvod

Na mercedesdijelovi.ba  poštujemo vaša prava na privatnost i sigurnost dok koristite našu web stranicu ili usluge. Želimo da imate povjerenja u našu web stranicu s kojom ste u interakciji, stoga smo se posvetili tome da naši kupci, posjetitelji naše web stranice i pretplatnici na naše usluge s potpunim povjerenjem komuniciraju sa mercedesdijelovi.ba  .

Garantiramo da se ozbiljno bavimo zaštitom vaših podataka, privatnosti i online sigurnosti.

Ova pravila o privatnosti pružaju transparentne informacije o načinima na koje mercedesdijelovi.ba  prikuplja, upotrebljava, pohranjuje, dijeli ili čuva osobne podatke. mercedesdijelovi.ba  udovoljava obvezama prema Zakonu o zaštiti podataka.

Prikupljeni podaci

Postoje dvije vrste podataka koje prikupljamo od vas, lične i nelične  podatke.

Osobni podaci

Osobni podaci prikupljaju se od vas ako ih dobrovoljno pošaljete na mercedesdijelovi.ba  Dostavljanje svih ličnih  podataka je dobrovoljno, ali postoje i neki podaci koji su potrebni kako bi se u potpunosti mogle koristiti  usluge kupovine putem webshopa.

Vrste ličnih podataka koje prikupljamo su:

 • Ime
 • Adresa
 • Email adresa
 • Telefonski broj
 • Podaci o vozilu
 • IP adresa
 • ID kupca

Navedene informacije nam dajete kada:

 • Izrađujete račun na našem webshopu
 • Naručujete putem našeg webshopa
 • Kada ostavljate komentare i osvrte na naše proizvode
 • Pregledavate našu web stranicu
 • Prijavljujete se na svoj račun na našoj web stranici
 • Dodajete artikle u košaricu
 • Komunicirate s nama putem naših kanala korisničke usluge
 • Povezujete se s nama na društvenim mrežama

Neosobni podaci

Vaši neosobni podaci prikupljaju se od vas kada pristupate našoj web stranici. To su informacije o vašim posjetima i načinu kretanja kroz našu web stranicu, uključujući ali ne ograničavajući se

 • na pregled naše stranice
 • dužinu posjeta
 • vrstu preglednika koji koristite
 • operativni sustav
 • IP adresu i lokaciju

Iako smo klasificirali IP adresu kao lični podatak, nećemo koristiti vašu IP adresu kako bismo vas osobno identificirali. Ove informacije služe kako bi pomogle poboljšati našu web stranicu i kako bi je bolje optimizirali za vaš preglednik.

Informacije koje ne prikupljamo

Nepotrebni podaci: STARline d.o.o.   nikad neće tražiti informacije koje nisu potrebne za poslovanje. Naš je cilj osigurati što bolje iskustvo na našoj web stranici, bez ikakvog ugrožavanja vaše privatnosti ili sigurnosti.

Osjetljivi osobni podaci: STARline d.o.o.   ne prikuplja ili pohranjuje podatke vrlo osjetljive prirode. Na primjer, nećemo spremati vaš spol , bračni status, članstvo u ličnoj  skupini, politički stav, seksualnu orijentaciju, vjeru, dob, invalidnost ili rasu.

Korištenje vaših podataka

Lični  podaci

Lične podatke koje prikupljamo od vas koristimo u sljedeće svrhe:

 • Da bismo vam omogućili poslovanje s nama i aktivirali mogućnost korištenja našeg webshopa
 • Da bismo omogućili sigurnu isporuku robe
 • Da bismo spriječili neovlaštenu aktivnost
 • Da bi prilagodili našu stranicu za vas
 • Poslali vam poslovne ili transakcijske komunikacije koje nisu povezane s marketingom
 • Da biste mogli primati naše marketinške obavijesti na mercedesdijelovi.ba webshopu, samo ako ste se pretplatili na njih
 • Da bismo vam se obratili (ako je potrebno) vezano za vašu narudžbu ili mogli odgovarati na bilo koju komunikaciju koju će te nam poslati putem naših redovitih komunikacijskih kanala ili putem društvenih medija
 • Da bismo vam omogućili dijeljenje sadržaja s naše web stranice sa svojim računima društvenih medija

Marketing

Naše marketinške aktivnosti (“newsletter” ) sadrže originalne, valjane ponude za uštedu novca i promocije koje mogu biti aktivne na mercedesdijelovi.ba stranici za određeno razdoblje.

Neželjeni sadržaj ili sadržaj loše kvalitete nikada ne distribuiramo našim pretplatnicima. U tim obavijestima uvijek nastojimo komunicirati naše ponude na neinvazivan, visoko profesionalan način.

Pristanak

Da biste se pretplatili na izravni marketing kompanije STARline d.o.o. , morate izričito pristati na popunjavanje obrasca za prijavu na našoj web-lokaciji ili ažuriranjem postavki pretplate na bilo kojem računu usluge STARline d.o.o.  ili prilikom kupovine  na mercedesdijelovi.ba webshopu. Marketinške pogodnosti neće vam biti poslane osim ako ste izričito dali pristanak na web stranici mercedesdijelovi.ba

Kada dajete vašu eksplicitnu suglasnost za pretplatu na naš marketing, koristit ćemo vaše podatke kako bismo vam poslali informacije o ponudama, proizvodima i uslugama kompanije STARline Sarajevo.

Naš obrazac za prijavu će na nedvosmislen način naznačiti na koji ste se točno sadržaj pretplatili. Svaki put kada se od vas zatraži da dajete suglasnost, pružit ćemo vam jasne i transparentne informacije o tome s čime se slažete.

Otkažite pretplatu

U bilo kojem trenutku možete otkazati pretplatu ili se isključiti iz našeg marketinga. Da biste se odmah isključili, jednostavno kliknite  “Odjava” na dnu marketinške e-pošte koja vam je poslata ili ažurirajte postavke pretplate na mercedesdijelovi.ba stranici. Alternativno, možete poslati e-poruku na adresu [email protected] s opisom “Otkaži slanje obavijesti” . Poštujemo vaše pravo da ne primate naš marketinški sadržaj čak i nakon pristanka i pretplate na isti. Odjava na primanje takvog sadržaja je maksimalno pojednostavljena. Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas kontaktirajte [email protected]

Politika kolačića

Mercedesdijelovi.ba želi biti što transparentniji i pobrinuti se da ste dobro informirani o tome kako se rukuje vašom privatnosti u interakciji s našom web lokacijom. Ako imate bilo kakvih pitanja, obratite nam se na e-mail adresu [email protected], a mi ćemo vam rado pomoći.

Kolačići su mali dijelovi podataka koji se mogu pohraniti na vašem računaru ili mobilnom uređaju. Omogućuju našoj web stranici da se “sjeća” vaših akcija ili vaših preferencija kako bi poboljšala vaše iskustvo pregledavanja. Na primjer, to će nam pomoći da zapamtimo što ste spremili u košaricu. Neke usluge mogu koristiti kolačiće za isporuku sadržaja specifičnih za vaše interese i spremanje vaših ličnih postavki kako ih ne biste morali ponovo unijeti svaki put kada se povežete s našim web stranicama. Uvijek možete odbiti kolačiće, ako vaš preglednik dopušta. Također možete zatražiti da vaš preglednik prikaže obavijest kada se kolačić šalje i možete posebno prihvatiti ili odbiti koristiti taj kolačić. Također možete izbrisati sve ili pojedine datoteke kolačića s računala po vlastitom nahođenju. To se obično može pronaći u postavkama vašeg preglednika.

Mercedesdijelovi.ba  ne koristi izravno kolačiće, ali usluge koje se koriste na našoj web stranici ih stvaraju. Vrste kolačića koji se koriste na mercedebenzdijelovi.ba razvrstani su u tri kategorije, a to su mješavina kolačića stvorenih pod nazivom davatelja usluga, na pr. YouTube (kolačići treće strane) ili pod nazivom domene mercedebenzdijelovi.ba, npr. Facebook, (poznati kao „1st party cookies“):

Funkcionalni – ti kolačići podržavaju upotrebu web stranice i usluga te omogućuju određene značajke kako bi poboljšali vaše iskustvo. Na primjer, upotrebljavamo funkcionalne kolačiće kako bismo zapamtili proizvode pohranjene u vašoj košarici i zemlju isporuke koju ste odabrali. Onemogućavanje nekih od tih kolačića deaktivirirat će neke od funkcija na našoj web stranici.

Izvedba – ovi kolačići pružaju informacije kompaniji STARline d.o.o.  kako bismo mogli poboljšati našu web stranicu i identificirati probleme s kojima ste se suočili dok ste nas posjećivali. Na primjer, ti bi kolačići mogli pružiti informacije o tome kako ste došli na našu web stranicu i kako ste se tokom našeg posjeta kretali na našoj web stranici. Također upotrebljavamo te kolačiće kako bismo dobili određene statističke i analitičke podatke, primjerice koliko je posjetitelja došlo na našu web stranicu ili koliko je učinkovito naše oglašavanje u skupnom obliku.

Ciljanje – ovi kolačići pružaju uslugama mercedesdijelovi.ba informacije o tome kako poboljšati naše proizvode i usluge te vam slati obavijesti koje smatramo da će biti relevantni za vas.

Koristimo kolačiće za ciljanje na našim web stranicama i uslugama za različite marketinške inicijative.

Ne pohranjujemo lične podatke kao što su vaše ime ili adresa e-pošte u kolačićima. Kolačići se koriste na mercedesdijelovi.ba kako bi poboljšali  iskustvo na našoj web stranici, na primjer, omogućuju nam da naše web stranice budu tačne, relevantne za vas, sigurne i ažurirane te nam pomažu identificirati pogreške i probleme s našom web stranicom i ponudom proizvoda.

Kolačići omogućuju mercedesdijelovi.ba  analizu ponašanja korisnika na našoj web stranici u svrhu poboljšanja ponuda, rješavanja problema i poboljšanja korisničkog iskustva. Rad s specijaliziranim pružateljima usluga mercedesdijelovi.ba  pregledava informacije vezane uz sesije posjetitelja i koristi te informacije kako bi donio odluke koje poboljšavaju iskustvo web preglednika. Osjetljivi lični  podaci se ne prikupljaju tokom ovog postupka, međutim podaci prikupljeni i analizirani u skupnom obliku, primjerice, vrste preglednika, vremena na stranici, odabranih proizvoda i navigacijskog toka se analiziraju.

Ostale tehnologije: druge tehnologije kao što su pikseli mogu se koristiti i na našoj web stranici ili mobilnim aplikacijama. Ove se tehnologije koriste za poboljšanje ponude naših proizvoda i pomažu nam da vam prezentiramo relevantne sadržaje.

da se treća strana slaže pridržavati uvjeta iz naše izjave o zaštiti privatnosti i pod uvjetom da treća osoba koristi vaše osobne podatke samo u svrhe koje ste nam to dostavili. Bit ćete obaviješteni u slučaju takvog prijenosa i imat ćete priliku odjaviti se.

Postavili smo više tehničkih i fizičkih sigurnosnih mjera kako bismo spriječili gubitak sigurnosti vaših podataka. Nikad se ne može garantovati da su zbirka, prijenos i pohrana podataka potpuno sigurni, no poduzeli smo korake kako bismo osigurali odgovarajuće zaštitne mjere u svrhu zaštite vaših podataka.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Cijena
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare
Pronađite željeni proizvod?