Originalno Mercedes-Benz motorno ulje

Originalno Mercedes-Benz motorno ulje

Ko zna najbolje koje karakteristike treba imati savršeno ulje za naša vozila?

Naši stručnjaci i inženjeri, koji, su svojom inovativnom energijom, stručnošću i višegodišnjim iskustvom, razvili naše motore. Oni su u suradnji s proizvođačima ulja razvili i originalno Mercedes-Benz motorno ulje.

PRVO ULJE KOJE JE ZASLUŽILO ZVIJEZDU
Veće performanse kroz smanjeno trenje

Najvažniji zadatak motornog ulja je smanjiti mehaničko trenje. Naše motorno ulje savršeno se nosi s mehaničkim i toplinskim opterećenjima. Baza i aditivi koji su specijalno razvijani za njega u skladu su sa posebnim standardima kvalitete Mercedes-Benz motora i osiguravaju visok nivo njihove efikasnosti i performansi.

Sigurni u svakoj situaciji. I na svakoj temperaturi.

100% pouzdano – od minus 30 do plus 260 stupnjeva. Kada je izloženo toplinskom opterećenju, bilo visokoj ili temperaturi, ne pokazuje znakove gubitka putem isparavanja, tijek i karakteristike podmazivanja konstantne i ulje je pouzdano u podmazivanju i obavljanju svih svojih ostalih funkcija.

Maksimalna izdržljivost

Kada izaberete Mercedes-Benz originalno motorno ulje, Vi ne birate samo motorno ulje koje je savršeno prilagođeno Vašem vozilu, već birate motorno ulje koje ima posebnu izdržljivost. Ukoliko ga mijenjate u redovitim servisnim intervalima možete biti sigurni da Vaš motor radi na konstantno visokom nivou.

Niža potrošnja. Manja emisija. Veće performanse.

Zahvaljujući posebnoj kvaliteti Mercedes-Benz originalnog motornog ulja imate jasnu korist kada je u pitanju ekonomičnost vožnje. Ono smanjuje trenje, sadrži visoko efikasne aditive zbog kojih duže traje, i pomaže u davanju konstantno visokog nivoa performansi. Možete u potpunosti iskoristiti potencijal Vašeg motora u različitim uvjetima vožnje, a ipak trošiti manje goriva. Ono također donosi korist za okoliš: radeći zajedno sa našim vrhunskim sistemima obrade ispušnih plinova, pomaže da se smanji emisija štetnih plinova u okolinu.

I danas vrlo bitno u STARline servisnoj radionici cijena originalnog Mercedes Benz motornog ulja je niža od motornih ulja većine renomiranih proizvođača ulja. A nakon izmjene staro motorno ulje će se zbrinuti na ekološki prihvatljiv i siguran način.