Kako pripremiti auto za zimu?

Kako pripremiti auto za zimu?

Ljeto je došlo i prošlo u tren oka, a sezona koju svi vole mrziti brzo se približava – zima. Buđenje u tamna jutra uparena s matiranim prozorima automobila stvar su sadašnjosti. Umjesto pretvaranja da zima ne postoji, priprema je najbolji način da se izbjegne stres prvog snijega.

Je li vaš Mercedes-Benz spreman za zimu? Tim Mercedes-Benz STARline-a želi podsjetiti kupce kako ostati siguran ove zime tako što će njihov Mercedes-Benz biti potpuno opremljen za preuzimanje snijega.

Prvo, pripremite vozilo za prijelaz na temperature ispod nule. S ova četiri jednostavna koraka, vaš Mercedes će biti spreman za borbu s elementima u tren oka.

Provjerite je li vaš pogled jasan

Kada ste zadnji put promijenili brisače? Originalne metlice brisača smanjuju buku vjetra, nakupljanje leda i snijega te su dizajnirane tako da odgovaraju geometriji vjetrobranskog stakla vašeg vozila. Kako biste imali jasan pogled na cestu u teškim zimskim uvjetima, preporučujemo da godišnje zamijenite metlice brisača Mercedes-Benz.

Na kraju, napunite tekućinu brisača vjetrobranskog stakla odgovarajućom vrstom – provjerite je li tekućina napravljena posebno za temperature smrzavanja. U vozilu obavezno trebate imati sprej za odleđivanje vjetrobranskog stakla, odstranjivač leda, rukavice, malu lopaticu za otklanjanje snijega ispod točkova i malu metlicu za otklanjanje snijega s vozila.

Pregledajte rashladno sredstvo/antifriz

Nemojte riskirati da oštetite motor jer imate nepravilnu razinu vode i antifriza! Servisni savjetnici u STARline-u mogu preporučiti odgovarajuću vrstu antifriza za vaš Mercedes-Benz, pa ako već preispitujete svoju mješavinu, svakako rezervirajte termin za uslugu ovdje

Provjerite stanje zimskih guma

Obavezno ugradite zimske gume jer već na temperaturama ispod +8°C ljetne gume imaju lošija svojstva od zimskih guma. Cjelogodišnje gume su lošije od ljetnih u ljetnim uslovima i od zimskih u zimskim uslovima, iako ih ne preporučujemo, prikladne su samo za manja vozila i u manjim dimenzijama.

STARline prodajni savjetnici za dijelove mogu vam pomoći da pronađete prave Originalne kompletne zimske točkove za vaše vozilo. A ako već imate zimske gume, naša iskusna mehanika instalirat će vaše zimske gume sa stručnom preciznošću. Provjerite stanje guma i tlaka u gumama. Gume treba napumpati primjereno zimskim uvjetima.

Budite sigurni znajući da orginalni Mercedes-Benz kompletmi točkovi pružaju savršen odnos između guma, ceste, ovjesa i sigurnosnih sistema.

Provjerite svjetla

Svjetla moraju biti čista kako bi pružala maksimalno dobru vidljivost Vama i drugim sudionicima u saobracaju.

STARline Sarajevo je vaša prava adresa za potpunu zimsku pripravnost vozila. Zima ne mora biti strašna oluja na horizontu. Ako sada pripremite automobil, do prvog snijega bit ćete spremni uživati u zimi i svemu što nudi!

Javite nam se.